karga

KARGA MECMUA #105

Uzun zamandır kafamızı meşgul eden, ülke gündemini saran başlıca konulardan biri mülteciler. Sezon kapanış sergimiz Kargaşa’nın başlığını “Hayatın Peşinde”, konseptini de mülteciler olarak seçmeye karar verdiğimizden beri de dosya konusu olarak çalışmayı erteliyoruz. Ancak mecmuada sadece mülteciler değil “göç” kavramını masaya yatırdık. Çünkü sistem insanı önce yersizyurtsuz bırakıp sonra başka bir konuma, mahale yerleştiriyor. Mülteciler, sürgünler, sığınmacılar, göçmenler, göçmen yemekleri, göçmen kuşlar, tersine göç, içsel göç... vesair perspektifle çeşitlendi sayımız.

Bu sayının zengin içeriği için kalabalık bir yeni katılımcılar listemiz var. Göksun Yazıcı Suriyeli mültecilerin durumunu net bir biçimde ortaya koydu, Kurtuluş Arı Ezidilerin sürgününü foto-röportaj olarak aktardı, Hazal Sipahi kişisel göçünü anlattı, Bianet’teki yazısıyla Nilay Vardar kafa karışıklığımızı giderdi, dijital versiyonumuzda Çağın Türker göçü içselleştirdi. Barbaros Kayan’dan da kapağımızı seçtik. Kurtuluş Arı ve Barbaros Kayan’ın çalışmalarını fark etmemize vesile olan sevgili dostumuz Şahan Nuhoğlu’na da selam edelim. Ayrıca hem dosya konumuza hem de bu senenin Kargaşa’sının içeriğine vesile olan Bikem Ekberzade’ye de bir selam.

Dosya konusu haricinde bu sayıda Radiohead ve Fleetwood Mac yazıları, Murat Meriç röportajı, üç İzgiliz dizisi ve Euro 2016 değerlendirmeleri il mutad köşelerimiz Gazozuna, Kontrast, Kılavuz ve Karga etkinliklerini bulabilirsiniz.

Katkıda Bulunanlar: Kurtuluş Arı, Okan Aydın, Bianet, M. Deniz Deniz, Bahadır Dilbaz, Bikem Ekberzade, Müge Ersan, Nazım Serhat Fırat, Bülent Kale, Barbaros Kayan, Murat Kızılca, Şahan Nuhoğlu, Raife Polat, Murat Mrt Seçkin, Hazal Sipahi, Çağın Türker, Nilay Vardar, Göksun Yazıcı, Yenal Yergün.

DİĞER SAYILAR

500'ün üstünde katılımcının gönüllü desteği ile 2000 civarı yazı, 2500 civarı orijinal görsel ile 100. sayımıza ulaştık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Yapmaya devam...