karga

KARGA MECMUA #49


Bu bir ilk değil

ÖSYM skandalları ilk değil, temsil hakkının engellenmeye çalışılması ilk değil, çocukların öldürülmesi ilk değil, mahalle baskısının toplu taşıma araçlarında da hissedilmesi ilk değil… Liste uzar gider. Sadece geçen ayın gündeminden maddeler yazmaya çalıştık. Bunların hiçbiri ilk değil.

Ama dosya konumuz “ilk”. “İlk” ile ilgili ilk fikir tokuşturmamızda farkettik ki, ilklerle bir problemimiz yok ama ilk olmanın bunca önemsenmesinden rahatsızız. Dosyayı ele alırken de genellikle bu rahatsızlık üzerine yaklaşımlar geldi. Tabii ki bazı “mühim” “ilk”lerini paylaşanlar oldu, bazı ilkleri anlatan da. Ama netice de bu “ilk” hadisesinden pek hazzetmiyormuşuz, bunu gördük.

Mecmuaya ilk defa katkıda bulunan iki yeni yazarımız var bu sayıda. İlki mecmuanın kalemşörlerinden Rafet Arslan’ın başını çektiği bizim de bir süredir en azından tanıtarak destek olmaya çalıştığımız Yıkım 2011 etkinlikleri ile ilgili yazısıyla Selcen Aksel. Diğeri de Prensese Mektuplar tayfasında Tuna Türkmen. Prensese Mektuplar ekibinden destek almaya devam edeceğiz. O zaman kadar onların keyifli sitesi prensesemektuplar.com’a bir göz atın deriz.

Hop hop hop, değiş Tonton…




Katkıda Bulunanlar:

Abdül, Selcan Aksel, Gülşah Aykaç, Burak Bayülgen, Ali Çetinkaya, Peri Demirbaş, Bahadır Dilbaz, Nazlı Kalkan, Melda Köser, Mıstık Mıstık, Kerem Oğuz, Tuna Pase, Viktor Pilatan, Murat MRT Seçkin, Zekeriya S. Şen, Merve Şendil, Torkunç, İpek Tuna, Tuna Türkmen.




 

DİĞER SAYILAR

500'ün üstünde katılımcının gönüllü desteği ile 2000 civarı yazı, 2500 civarı orijinal görsel ile 100. sayımıza ulaştık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Yapmaya devam...