karga

KARGA MECMUA #18

Bi Maruzatımız Var
 
Dil altı haplarını da üretmeleri lazım bu itidalin. Zaten havalar iyice kavurdu. İnsanların canı burnunda. Fena mı olur, şöyle rengarenk itidal hapları olsa? Sesimizi yükselteceğimiz geldiğinde atsak dilimizin altına hemen. O erirken ödünler versek kendimizden.
 
Dosya konumuz “itidal”, Bahadır’ın başının altından çıktı, onu bilesiniz önce. Ama hepimiz de üstüne atladık açıkçası. Önce bir toplantı yaptık. Gördük ki kelimenin anlamı hakkında bile hemfikir olamıyoruz. Sonra bir süre sessizlik oldu. Ardından yazılar sökün etti. Ama ne yazılar. Bunca zaman sonra burada “ama ne yazılar” yazmamıza neden olan yazılar. İtidal’in anlam kayması, “itidal çağrıları”nın bize neler hissettirdiği, anlamı deforme olmuş itidale karşı infial ve itirazın gereği, sayfalarca yer alıyor bu ay mecmuada.
 
Bu sayıda “Kargaşa 08 – Ortama Karışık” sanatçılarının bir kısmı ilk defa aramıza katıldılar. Adet olduğu üzre isimlerini sayalım; Ali Çelik, Aysun Öner, Baran Tokmakoğlu, Başar Coşkun, Burhan Ersan, Çağla Cömert, Deniz Yalçınkaya, Erdal Kuruzu, Ozan Dayan Özoğlu, Özlem Uzun, Pınar Partanaz, Sevim Patır, Tuba Çakır, Yasemin Erdin ve Miro yazısını da hazırlayan Lale Altunel. Diğer isimler tanıdık gelecektir takipçisine. Ha, Galip Abi yine bizimle.
 
Veee, en sonunda, web sitemiz açıldı. Artık “buraya da gönderin,” “yeni sayıyı bulamıyorum,” “eski sayılardan nerede bulabilirim?” benzeri bilimum serzenişe karşı tam donanımlı web sitemiz www.kargamecmua.org açıldı. Tüm arşiv, katılımcılar, dağıtım noktaları, cumburlop diye bilgisayarınıza indirebileceğiniz sayılar, okurken her sayının şarkısını dinlemeler, beleş bira ödüllü yarışmalar, kargamecmua web sitesinde. Tıklayın. Yorum yazın. Yapın işte bişeyler.
 
Önümüzdeki sayı Ağustos-Eylül ortak sayısı. Biz ona aramızda Ağuslül diyoruz. Biraz geç çıkacak, panik yok. Evde yapacağız.
 
 
Katkıda Bulunanlar: Lale Altunel, Özer Bal, Harun Bünyamin, Başar Coşkun, Çağla Cömert, Ali Çelik, Tuba Çakır, Ümit Çakmur, Ayşegül Çetin, Sezgi Davran, Bahadır Dilbaz, Mustafa Elveren, Yasemin Erdin, Burhan Ersan, Kerem Erol, Serkan Kafalı, Osman Kaytazoğlu, Sarp Keskiner, Ertan Keskinsoy, Deniz Koloğlu, Erdal Kuruzu, Berk Öğüt, Aysun Öner, Can Özal, Ozan Dayan Özoğlu, Pınar Partanaz, Sevim Patır, Raife Polat, Murat MRT Seçkin, Saffet Sözen, Zekeriya S. Şen, Pertev Emre Taştaban, Galip Tekin, Baran Tokmakoğlu, Özlem Uzun, Oya Yalçın, Deniz Yalçınkaya, Zafer Yalçınpınar

DİĞER SAYILAR

500'ün üstünde katılımcının gönüllü desteği ile 2000 civarı yazı, 2500 civarı orijinal görsel ile 100. sayımıza ulaştık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Yapmaya devam...