Gençlik iksirin kendisi

Gezi’den beri gündemimiz gençler. Üst üste sağlanan kazanımların tamamı gençlerin eseri desek abartmış olmayız. Önceki kuşakların hem en büyük merakı hem de kelimenin gerçek anlamıyla gelecek güvencesi oldular. Küresel bir paradigma değişiminin ortasında gelecek günleri anlamak için en çok gençlere mesai harcamalı, gençlerle mesai harcamalıyız. Burada şüphe yok.

Suruç’un ardından önceden aldığımız karar doğrultusunda “gençlik” dosya konusu yapmak bir hayli zor oldu. Büyük moral bozuklukları, öfke ve kafa karışıklığının hâkim olduğu bir gündemde mücadeleyi sürdürmek, her ne olursa olsun yapmaya devam etmek güçleşti. Daha da güçleşecek. Ama bizim devam etmekten başka yolumuz olamaz. Durukan Dudu’nun “Suruç’un ardından dans edip oynamak” yazısı “gençlik” dosyamızın özüdür. Tam da böyle düşündüğümüzü bilmenizi istiyoruz.

Bu sayıda yine kalabalıklaştık. Yılların kargası Eser Kamacı kapak modelimiz oldu. Merve Mehmet Kabak’tan bildirdi. Tayfun Pekdemir Dudu’nun yazısına çizdi. Eylül ayında açılacak Çağrı Saray sergisini de Yasemin Ülgen kaleme aldı.
Ayrıca bu sayıda yardımcı editör olarak çalışan Yakup Aydın’ın da adını anmak isteriz.

Süperine hiç gerek yok, artık her yerde kahramanlar.

Fotoğraf: Emre Hacısalihoğlu