Os Gemeos - Brezilya


Os Gemeos Portekizce'de "ikiz" anlamına gelir ve "Ose Zhe'-mee-ose" olarak söylenir. 15 yılı aşan sürede bu iki verimli graffiti yazarı Brezilya graffiti'sinde tag yerine epik mural'ın yer tutmasında çok önemli bir role sahiptirler. Korkusuz yaklaşımları, riskli konu seçimleri ve basbas bağıran illegal spotları ile halen Sao Paolo'da en çok bilinen sokak sanatçılarıdır.
1987'de boyamaya başlayan ikizler, öncelikle hip-hop kültürünün bir parçası olarak graffiti yazmaya başlamışlar, fakat daha sonraları kendi stillerini oluşturmuşlar. Arka planlar için ucuz olmasından dolayı latex kullanmışlar ve dış hatları spray ile tamamlamışlar.
Os Gemeos'un fantastik dünyasında yarattığı çizgi karakterler; özürlülerden, evsizlerden, unutulmuşlardan, şeytani politik imajlarda yağmacılar, teroristler ve suçlulardan oluşmaktadır ve birçok mural boyamalarında halk hikayelerine yer vermektedirler. Yazım tarzları funky, korkutucu, çizgi roman karakterleri ve organik formlardan oluşmaktadır.
Dünyaya Brezilya stilini yayan, apartman boyu çalışmaları ile hayranlık oluşturan,
etkileyici renkleri ve düşündüren sloganları ile tarzları tamamiyle ayrıt edilebilen, bir çok ülkede önemli projelerde bulunmuş bu iki kardeşi saygıyla selamlıyorum.
info@kargamecmua.org